vauvoille ilmaista hoitoa!

Tammikuusta 2017 lähtien tarjoan alle vuoden ikäisille vauvoille ilmaista kranio-sakraaliterapia hoitoa jokaista vauvan vanhemman itselleen ostamaa hoitoa vastaan. Tällä pyrin siihen, että vauvan vanhemmat ymmärtävät millaista hoitoa vauva saa. Yritän myös kannustaa varsinkin pienten vauvojen äitejä huolehtimaan itsestään vauvan hyvinvoinnin yhteydessä. 

Vauvat ovat erittäin herkkiä ihmisten väliselle energeettiselle kommunikaatiolle ja he luovat todella syvän yhteyden äitiinsä raskauden ja ensimmäisen vuotensa aikana. Tällöin varsinkin äidin jaksaminen ja hyvinvointi vaikuttavat myös vauvan hyvinvointiin. Kun äiti voi hyvin, silloin yleensä myös vauva on tyytyväinen ja rauhallinen. Stressaantuneessa perhepiirissä vauvakin saattaa oireilla herkemmin ja kärsiä mm. uni- ja ruuansulatusongelmista, ihottumista tai muista stressioireiluista. Stressaantunut äiti erittää stressihormonia, jota vauva saa sekä äidinmaidossa että tuoksuna iholla. Stressi – oli se sitten fyysistä tai henkistä – saa kehomme valmiustilaan vaaran uhatessa. Pitkäkestoisena stressi on kuitenkin kuluttavaa ja keho alkaa oireilla.

Tarkoituksenani ei ole syyllistää vanhempia vauvan oireilujen vuoksi, vaan auttaa perheitä tarkastelemaan vauvan oireilua laajemmassa kontekstissa – kokonaisvaltaisemmin, yhteydessä muuhun perheeseen. Olemme sosiaalisia olentoja ja sosiaaliset yhteytemme vaikuttavat olennaisella tavalla hyvinvointiimme ja terveyteemme enemmän kuin arvaammekaan, kuten Emma Seppälä kirjoittaa artikkelissaan Connectedness & Health: The Science of Social Connection. Oireita tarkastellessamme on aina tärkeää pyrkiä selvittämään niiden syy. Vauvan sairastelu ja oireilu ovat perheelle haastavaa, mutta silloin kannattaa pysähtyä ja tarkastella myös omaa jaksamistaan tilanteessa.

Useimmiten, ja syystä, asetamme pienen vauvan tarpeet etusijalle. Kiireen ja unettomuuden kourissa helposti unohdamme huolehtia itsestämme, joka puolestaan saattaa aiheuttaa kireää ilmapiiriä kotona ja pahentaa myös vauvan oireilua. Tämä puolestaan stressaa vanhempia yhä enemmän. Syntyy selittämättömien oireiden ja pahoinvoinnin kierre, joka voi tuntua vaikealta katkaista ilman ulkopuolista apua. 

Monia lapsuuden tyypillisiä oireiluja voidaan hoitaa kranio-sakraaliterapian avulla. Hoidossa käytetyn hellävaraisen kosketuksen ansiosta sitä voidaan käyttää myös vaikean synnytyksen jälkihoitona. Kranio-sakraaliterapia pyrkii rentouttamaan hermostoa ja sitä kautta lievittämään stressin aiheuttamaa oireilua. Säännöllisellä kranio-sakraaliterapia hoidolla on yleensä hermostoa tasapainoittava vaikutus. Se voi auttaa vanhempia myös jaksamaan paremmin vaikeidenkin aikojen läpi.

Leave a Reply